Verslag Nationale Budodag 2022 – Judo Vianen

onderweg naar budodag 2022

Zaterdag 26 maart 2022, na twee jaar geen budodag door alle corona ellende was het nu eindelijk zo ver! Ronda 8.30 uur vertrokken we richting Sportcentrum Papendal, Arnhem voor de negende editie van de Nationale Budodag.

Net als ieder jaar heeft de JBN (Judobond Nederland) voor een leuk en divers gezorgd program. Zo zijn er voor de jeugd clinics van topjudoka en kunnen de volwassenen deelnemen aan lezingen en trainingen / clinics.

El día que geopend conoció a Brassband Agogo en una demostración espectacular de jiujitsu. De dagvoorzitters Guillaume y Dex Elmont gived daarna het startsein om de dag officieel te beginnen. De jeugd nam deel aan de clinics -15 / -18 y de trainers zochten hun weg naar de lezingen en trainingen.

De dag zelf

Tako was zo vriendelijk om als chofer en begeleider van de jeugd dienst te doen en heeft zijn ervaring van deze toffe dag opgeschreven:

«Zaterdag 26 maart was weer tijd voor de Budodag en mocht ik als Senioren Judoka samen met 4 van onze junioren naar Papendal toe. Verzamelen was om 8:30 en gelukkig hielden ze [Ruben, Stan, Sarah & Lynn] Het rustig in de auto in het begin, zo kon ik rustig wakker worden. Hoe dichter we bij Papendal kwamen hoe luidruchtiger het werd. Ik se fue wakker toen llegamoserden 🙂

Tegelijk aangekomen conoció a Sandra, Coen, Hans, Ton y Sven waren we als Judo Vianen groep compleet. Na de benodigde koffie, een swingend welkom van een band met drums and algemene opening was het tijd voor de eerste clinic van de dag voor de judoka’s.

met de groep op budodag 2022

La clínica de eerste fue er een van de broers Guillaume en Dex Elmont. Dit werd een ruim 1,5 durende clinic waarbij de Sankaku (toevallig net de donderdag ervoor in de les gehad) alsook een schouderworp werden geleerd. Afgewisseld conoció al hijo pequeño de kleine randori. Goed afgemat fue er na afloop tijd voor handtekeningen en waarna de foto er tijd was voor een lunch. Zelfs als begeleidende judoka was het leuk om de clinic te volgen.

clínica elmont budodag 2022
Sarah, Lynn, Ruben y Stan bij de clinic van Guillaume y Dex Elmont

Na de lunch fue het tijd voor de tweede clinic, gegeven door bondcoach Roy Schipper. Na een best pittige warming up (geloof me… ze waren moe!) Was het tijd om om een ​​​​nieuwe kanteltechniek te proberen. Ook voor mij erg leerzaam. Na de clinic was het hier ook tijd voor handtekening and photo’s waarna we nog incluso gingen kijken bij of Clinic van Michael Korrel om daar een handtekening te scoren.

Eenmaal elkaar weer allemaal gevonden te hebben in de centrale hal was het tijd voor de groepsfoto. Hierna gingen we terug naar Vianen, hoop ervaringen en indrukken rijker maar o zo moe 🙂«

Clínica roy schipper budodag 2022

Wat vonden onze judoka er van?

Ruben (-15 y banda groene):
«Ik vond het super gezellig bij de budodag !! Vooral de clinics waren cool. Ik hoop dat we nog vaker er heen kunnen gaan 👍🏽«

Coen (+18 y banda zwarte):
«¡Era leuk, volgende keer weer!»

Sven (+18 y banda morena):
“De budodag fue erg leuk en leerzaam. De gezelligheid en de saamhorigheid fue goed aanwezig! Volgend jaar ga ik zeker weer mee».

Lynn (-18 y banda blanca):
“Dit jaar was de eerste keer dat ik mee ben gegaan naar de budodag en ik heb me super erg vermaakt! Ruben vroeg de ik mee ging en ik tenía eigenlijk niet echt een ideas van wat budodag inhield. Hij tenía het er wel al eerder sobre gehad, ik wist dat er veel judo estaba dus ik ging mee.

We gingen in de ochtend met z’n vijven op weg en werden verwelkomt door een hele luide fanfare van een paar mensen. Nos encontramos con z’n alle nog half te slapen, maar waren daarna wel aardig wakker. Als tweede deel van de opening fue una demostración de jiujitsu en daarna gingen we op pad naar onze eerste clinic van de Elmont brothers.

Foto: dejudofotograaf

Nadat ik half van de trap afviel omdat ik aan het filmen was, gingen we de grote zaal in. Na een zware warming-up hebben we eigenlijk best veel gedaan wat we in de les al een keer geoefend hebben, desondanks was het nog steeds heel leuk. Op gegeven moment moesten we randori doen met onbekende mensen, sinds we daar alle 4 niet heel veel zin in hadden hebben we het lekker met z’n vieren gedaan.

Na de pauze van een uur was het tijd voor onze tweede clinic van de bondscoach. Ik vond deze clinic persoonlijk het leukst. We hebben dan ook veel nieuwe dingen geleerd, van die coole technieken die je dan vaak in wedstrijden ziet. De bondscoach vertelde ons ook dat hij veel wedstrijden heeft gewonnen met de houdgreep die we hadden geleerd, toen ik ‘m dinsdag aan Sven liet zien was ie verbaasd over hoe sterk de houdgreep was.

Nadat de clinic veel te vroeg werd beëindigd was het eigenlijk al bijna klaar. Incluso conocimos a z’n allen bij Hans kijken en daarna naar huis. Sandra, Coen, Sarah en ik waren for ongeluk nog langs de McDonalds gekomen dus hadden maar even wat gegeten. Het era echt een hele geslaagde dag en ik heb het heel erg naar mijn zin gehad met iedereen. Ik verheug me nu al weer op volgend jaar!

Sandra (+18 – banda zwarte):
“Eindelijk weer een keer budodag! Met een leuk clubje judoka hebben we een hele toffe dag gehad. Als volwassenen hadden we een program met in de ochtend lezingen en de middag trainingen, Coen en ik hadden gekozen voor de lezingen ‘Ontdekken en ervaren als uitgangspunt voor leren’ en ‘Plezier in (wedstrijd) judo’. Achteraf leken deze twee lezingen redelijk veel op elkaar, maar ondanks dat toch een paar leuke dingen eruit kunnen halen voor de lessen, waaronder andere manieren van randori starten, jullie gaan het vanzelf merken 😉

En el middag zijn, eerst bij de jeugd wezen kijken, el program’s voor de jeugd en volwassenen vallen tegelijk, waardoor we eigenlijk mekaar niet in actie zouden zien. We hadden daarom besloten om één training niet te volgen en bij de jeugd te gaan kijken, ook als toeschouwer steek je er altijd iets van op.

clínica sankaku budodag 2022
Clínica Hans bij de Sankaku

Además de la última vez que estuvimos en la clínica ‘sankaku’ en el programa, su obra Hans me atendió. Een sankaku es een driehoeksverwurging die je met je benen uitvoert. La clínica se gegeven a un experto en BJJ, BJJ estaat para Brazilian JiuJitsu, een vertakking van judo / jiujitsu waarbij de focus voornamelijk in het gevecht op de grond ligt (het ne-waza). Ook deze technieken gived ons als judoka een paar hele mooie punten die we zeker meenemen in onze lessen.

De dames wilden graag conoció a Coen en mij terug naar Vianen, dat was logistiek het handigste. Als je dan langs een McDonald’s rijdt is de keus snel gemaakt y was het diner op het terras van de McDo.

¡Al met al een dag die voor herhaling vatbaar is!

¡Hier vind je ons foto album met alle foto’s en video’s van deze leuke dag!

imagen de grupo budodag 2022
¡Conocí a Z’n Allen!

Deja un comentario

Esta web utiliza cookies. Puedes ver aquí la política de cookies. Si continua navegando estás aceptándolas.    Más información
Privacidad